Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj se sastao sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za pitanja sprečavanja sukoba Pete Marocco

26 Maj, 2018

Tirana, 26. maj 2018.

Premijer Republike Kosovo Ramush Haradinaj tokom boravka u Tirani, gde prisustvuje 15. sastanku Jugoistočne Evrope, zajedno sa predsednikom Skupštine, Kadri Veseli, održao je radni sastanak sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za pitanja sprečavanja sukoba, Pete Marocco.

Premijer Haradinaj je upoznao zamenika pomoćnika državnog sekretara Marocco o napretku koji je postignut na Kosovu, sa posebnim naglaskom u oblasti vladavine prava, sprečavanja ekstremnog radikalizma, održivog ekonomskog rasta od 4.4% i o uspehu u održavanju niskog javnog duga.

“Kosovo i njen narod su posvećeni evropskom putu i članstvu u Severno atlantskoj alijansi NATO”, rekao je premijer Haradinaj pozivajući zamenika pomoćnika državnog sekretara Marocco da poseti Kosovo i da se izbliza upozna sa radom i dostignućima u zemlji.

Premijer Haradinaj se zahvalio zameniku pomoćnika državnog sekretara Marocco na cenjenoj pomoći koju su Sjedinjene američke države dale Kosovu u kontinuitetu.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara Marocco pohvalio je Kosovo na svim njenim uspesima tokom prve decenije državnosti i uverio je da će Amerika i dalje posvetiti posebnu pažnju Balkanu i Kosovu.

 

 

Last modified: 26 Maj, 2018

Comments are closed.

×