Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj se sastao sa šeficom EULEX-a, zahvalio se na dosadašnjoj saradnji

12 Maj, 2018

Priština, 11. maj 2018. godine

„Vlada Kosova je posvećena svom putu za vladavinu prava“, izjavio je premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, tokom sastanka sa šeficom Misije Evropske Unije za vladavinu prava na Kosovu (EULEX), Alexandra Papadopoulou.

Na ovom sastanku je razgovarano o kontinuiranim naporima Vlade Kosova za jačanje vladavine prava, kao centralni stub za ekonomski razvoj i evropsko integrisanje zemlje.

Uvažavajući ulogu EULEX-a tokom ovih godina na Kosovu, premijer Haradinaj je naglasio da su uspesi EULEX-a i Kosova zajednički i u funkciji izgradnje poverenja građana za kosovske institucije.

Premijer Haradinaj je upoznat sa ishodom završetka mandata EULEX-a i sa procesom razmenjivanja pisama između Predsednika i Visoke predstavnice EU-a, gđe. Mogherini.

Premijer Haradinaj se ovom prilikom zahvalio šefici EULEX-a, Papadopoulou, na njenom radu i angažovanju u unapređenju pravosudnog sistema.

Šefica EULEX-a, Alexandra Papadopoulou, se zahvalila premijeru na prijemu, naglašavajući da će i nakon završetka mandata, sa svojom ulogom savetodavca, EULEX nastaviti da blisko sarađuje sa Vladom u daljem jačanju vladavine prava.

Nakon 15. juna ove godine, mandat EULEX-a na Kosovu će biti savetodavni.

Last modified: 12 Maj, 2018

Comments are closed.

×