Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj se sastao sa Fionom McIlvham direktoricom za zapadni Balkan u britanskom Ministarstvu spoljnih poslova

20 Prill, 2018

 

Priština, 20. aprila, 2018

Velika Britanija je pomogla Kosovo u svim fazama izgradnje države i podršku ove prijateljske zemlje je potrebno za tekuće procese kroz koje Kosovo prolazi, naročito na putu njene integracije. Tako je izjavio premijer Kosova, Ramush Haradinaj, pošto je primio Fionu McIlvham, direktoricu za zapadni Balkan u Ministarstvu spoljnih poslova britanske vlade.

Premijer Haradinaj, je tokom sastanka, obavestio o dostignućima i izazovima na Kosovu , sa posebnim naglaskom na angažovanje i posvećenosti Vlade jačanju vladavine prava, sprovođenju sporazuma iz Brisela i posvećenosti evropskom putu Kosova.
Isto tako, na sastanku je bilo reči io jačanju regionalne ekonomske saradnje, unapređenju odnosa između zapadnog Balkana i procesa dijaloga sa Srbijom.

Premijer Haradinaj je rekao da su Kosovo i njene institucije radili sa povećonim angažovanjem da bi ispunili sve kriterijume za liberalizaciju viznog režima.
U međuvremenu, direktorica za zapadni Balkan Fiona McIlvham je pozdravila napredak koji je postignut na Kosovu i regionu, nudeći punu podršku za posvećenost kosovskih institucija u obezbeđivanju održivog mira i evropske perspektive Kosova. McIlvham je pozdravila početak rada radnog mehanizma Udruženja opština sa srpskom većinom i uveravala je da će se Velika Britanija aktivno angažovati da pruži podršku kako bi se svi sporazumi u Briselu realizovali od strane Kosova i Srbije.

Last modified: 20 Prill, 2018

Comments are closed.

×