Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj sastao se sa predstavnicima crnogorske zajednice na Kosovu 

14 Qershor, 2018

Priština, 14. juni 2018

“Mi smo zajedno da podržavamo jedni druge, da razvijamo jedni druge i poboljšamo našu dobrobit”, rekao je premier Republike Kosovo, Ramuš Haradinaj, nakon sastanka sa predstavnicima crnogorske zajednice na Kosovu, pod vođstvom Slobodana Vujičića, Predsednika Udruženja Crnogoraca Kosova.

Premijer Haradinaj je visoko pohvalio odlične odnose između Albanaca i Crnogoraca, kao i odnose između dveju država, Republike Kosovo i Crne Gore.

Premijer Haradinaj je tokom sastanka takođe naglasio potrebu unapređenja ekonomskih odnosa između dve zemlje i posvećenosti za poboljšanje prava i uključenosti ove zajednice u Kosovsko društvo.

“U julu ćemo otvoriti i Centar za razvoj crnogoraca Kosova, koji će biti centralna adresa i ključni mehanizam, putem kojeg će se sprovoditi strategija integracije crnogoraca i jačanja odnosa Kosova i Crne Gore”, rekao je premijer Haradinaj, pružajući podršku daljoj afirmaciji vrednosti crnogorskog naroda koji živi na Kosovu.

Predstavnici ove zajednice, sa svoje strane, zahvalili su premijeru Haradinaju na kontinuiranoj podršci koju pruža crnogorskoj zajednici, uz podršku različitim projektima.

Last modified: 14 Qershor, 2018

Comments are closed.

×