Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Sa stvaranjem ekonomskih zona na Kosovu omogućili smo ekonomski razvoj zemlje

19 Korrik, 2018

 

Priština, 19. jul 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj je danas bio u radnoj poseti Privrednoj komori Kosova, gde se sastao sa njenim predsednikom Beratom Rukićijem i predstavnicima kosovskih preduzeća u zemlji.

Liberalizacija viza da se ljudi i robe lakše kreću, jeftin transport, završetak autoputa, železnička pruga, koja će biti sanirana do 2023 godine, digitalizacija, privredne zone, da svaki grad ima prostor posvećen za preduzeća; porezi, bolja fiskalna politika i zakon, bez kojih nema ekonomske stabilnosti, su bile teme koje su razmatrane tokom posete premijera Kosova privrednoj komori Kosova.

Premijer Haradinaj je čestitao predsedniku na preuzimanju pozicije da vodi Privrednu komoru Kosova, i izjavio je danas da svi akteri imaju odgovornost i težinu na mogućnosti ekonomskog rasta, nudeći partnersku saradnju ove ustanove za ekonomski razvoj zemlje.

“Kao Vlada zemlje, smatramo privrednu komoru za partnera, otvoreni smo za saradnju i da primimo sve moguće predloge i pomognemo preduzećima, preduzetnicima, proizvođačima i da Kosovo krene napred ka ekonomskom rastu”, rekao je premijer Haradinaj.

Premijer Haradinaj je rekao da Vlada Kosova ima inicijativu, kao što je slučaj sa stvaranjem ekonomskih zona, sa posebnim osvrtom na posebnu američku ekonomsku zonu i inovativni trening Kosovsko – Nemački Park .

“Ako nemaju sve ove oblasti uspeh, mi smo pružili mogučnost za ekonomski razvoj zemlje”, rekao je premijer Haradinaj.

Predsednik Privredne komore Kosova, Berat Rukići se zahvalio premijeru Haradinaju na partnerstvu koje je ponudio komori, tako da na veoma otvoren i direktan način tretiraju probleme i izazove, ali i predloge koji se mogu unaprediti u privatnom sektoru.

Premijer Haradinaj je zatim održao sastanak sa predstavnicima preduzeća, od kojih je obavešten o teškoćama sa kojima se oni susreću.

Kosovska preduzeća su bili glavni saveznici zemlje za ekonomski razvoj i to treba da se nastavi. Vlada će se angažovati da stvori uslove i olakšice za poslovanje , rekao je premijer Haradinaj.

Last modified: 19 Korrik, 2018

Comments are closed.

×