Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Prizren ćemo pomoći svim raspoloživim sredstvima

28 Maj, 2018

Prizren, 28. maj 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, danas je posetio opštinu Prizren, gde se sastao sa gradonačelnikom ove opštine, Mytaherom Haskukom.

Ovom prilikom, premijer Haradinaj je istakao da je došao ovde, u jednom od najvećih centara Kosova, kako bi izbliza uočio stvarnu situaciju i video koji su zadaci Vlade Kosova za dalji razvoj ovog grada. Premijer je rekao da treba ukloniti prepreke ove opštine, kako bi se moglo preći urbanističkom i razvojnom planu , dok istovremeno treba dati podršku za posedovanje na korišćenje prostorija za industrijski park.

“Mi smo optimisti da će to biti podsticaj za ekonomski razvoj i spremni smo da krenemo drugim fazama sa industrijskim parkom, sa rešavanjem pitanja vlasništva i da se opštini omogućuje da krene napred”, rekao je premijer Haradinaj.

Premijer Haradinaj je naglasio da je tokom sastanka sa gradonačelnikom Haskukom razgovarano o mnogim temama koje treba razmatrati sa najvećom ozbiljnošću kao što su obrazovanje, zdravstvo, poredak, navodeći pitanje narkotika i njihovu distribuciju u školama.

“Uverio sam gradonačelnika Haskuku da će Vlada zemlje, bez ikakvih kolebanja izvršiti sve ono što je obaveza Vlade”, rekao je premijer Haradinaj, ukazujući na to opština ne sme da bude blokirana zbog toga što nacionalni nivo ne obavlja svoje poslove.

Sa svoje strane, gradonačelnik Haskuka, nakon izražene zahvalnosti premijeru Haradinaju na poseti i njegove spremnosti da pomogne opštinu Prizren, pomenuo je nekoliko izazova kao što su parkirališta za vozila, nedostatak pijaće vode u nekim područjima i izgradnja predškolske ustanove, za koje je dobio obećanje premijera Haradinaja za podršku.

Poseta premijera Haradinaja u Prizrenu obavlja se u okviru uspostavljanja dinamične saradnje između centralnog i lokalnog upravljanja, da bi se pomoglo razvoju, koja je agenda premijera Haradinaja.

Last modified: 28 Maj, 2018

Comments are closed.

×