Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Pristup mladih na tržištu rada, teškoća koju Kosovo treba da reši

11 Prill, 2018

 

Priština, 11. april 2018

Na promociji sektorske strategije 2018-2022 i pokretanju Akcionog plana za zapošljavanje mladih, dokumenti Ministarstva rada i socijalnog staranja premijer Ramush Haradinaj je izjavio da je pristup mladih na tržištu rada jedna od teškoća koje Kosovo treba da reši.

“Jedan od najtežih zadataka na Kosovu, je uključivanje mladih ljudi na tržištu rada, uključivanje marginalizovanih grupa. To neće biti lak proces, ali ja kao Premijer osećam da imam taj zadatak i shvatam da bez obzira koliko je teško trebamo početi zajedno sa našim partnerima da pronađemo rešenje “, rekao je premijer Haradinaj

U svom govoru, premijer Haradinaj je pozvao da niko u bilo kakvoj situaciji, da ne negira kvalitet, da ne negira stručnost i da omogućimo našim mladim ljudima koji imaju kvalitet da vide perspektivu, i svoju sposobnost i da imaju neko radno mesto.

Ministar rada i socijalnog staranja Skender Rečica je izjavio da su ova dva dokumenta deo spektra strateških dokumenata Vlade Kosova i deo evropske agende, koji kao osovinu orijentacije imaju razvoj zemlje, zapošljavanje i stručnu obuku i poboljšanje socijalne zaštite građana uopšte.

“Mi sada već znamo da je nezaposlenost jedan od najvećih problema naše zemlje i zbog toga je u sektorskoj strategiji MRSZ i planu zapošljavanje mladih, zapošljavanju je posvečena posebna pažnja, naročito zapošljavanju mladih i ugroženih grupa “, rekao je ministar Rečica.

Jednim govorom se prisutnima obratio i predstavnik Kancelarije EU na Kosovu, Riccardo Serri, ministar trgovine i industrije, Bajram Hasani, zamenik ministra za kulturu, omladinu i sport, Redžep Hoti, a sažetu prezentaciju Sektorske Strategije i akcioni plan za zapošljavanje mladih je izvršio direktor Odeljenja za koordinaciju politike i evropske integracije, Lulzim Karaxha.

Premijer Haradinaj je rekao da je zadovoljan sa početkom konkretnog sprovođenja predviđene strategije za zapošljavanje mladih, identifikujući akcije i kalkulišući ih.

Last modified: 11 Prill, 2018

Comments are closed.

×