Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Prištinski polumaraton je dobio svoju fizionomiju, sada je već međunarodno takmičenje

29 Prill, 2018

Priština, 29. april 2018.

Na Kosovu se, 18-ti put po redu, održava Prištinski polumaraton, u kojem učestvuje i premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, što je prvi put da na ovom maratonu učestvuje i jedan premijer.

Na početku trke, premijer Haradinaj je čestitao svim takmičarima i trkačima na učešću.

“Koristim ovu priliku da čestitam takmičarima, ujedno i organizatorima, mladima, policiji, volonterima i svima ostalima, a takođe i vozačima jer smo ih nekoliko puta ometali u vožnji. Mislim da je Prištinski polumaraton dobio svoju fizionomiju i sada je već međunarodno takmičenje. Pozivam mlade, i sve druge, da naredne godine učestvuju u većem broju i da svi trčimo”, rekao je premijer Haradinaj po završetku staze od 21 kilometara.

Premijer Haradinaj je zajedno sa organizatorima podelio nagrade za prva tri mesta u ženskoj veteranskoj trci, kao i za Ron Sejdiua u kategoriji osoba sa ograničenim sposobnostima koji je završio trku. Nagrade su dodeljene i u ostalim kategorijama trčanja na ovom maratonu.

Prištinski maraton je najveće međunarodno sportsko takmičenje koje se održava i promoviše Kosovo u međunarodnoj sceni putem sporta. Ovo takmičenje je počelo pod motom da trčimo za mir i toleranciju.

Ovo je 18. godina po redu od kad se održava Prištinski polumaraton u kom učestvuju takmičari sa Kosova, regiona i sveta, a koji organizuje Atletski savez Kosova u saradnji sa Ministarstvom kulture, omladine i sporta i Opštinom Priština.

Last modified: 29 Prill, 2018

Comments are closed.

×