Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Podrška Bugarske za evropski i evro-atlantski put, od vitalnog značaja za našu zemlju

18 Maj, 2018

 

Sofia, 18 maj, 2018

“Podrška Bugarske evropskom i evro-atlantskom putu Kosova, procesu liberalizacije viza i povećanju broja priznanja je važna za naša zemlja “, tako je rekao premijer Ramush Haradinaj na bilateralnom susretu sa bugarskim premijerom Bojko Borisovim, koja je održan u Sofiji, Bugarska.

Na ovom sastanku se, premijer Haradinaj zahvalio premijeru Bugarske na podršci koju je pružio Kosovu još od preuzimanja predsedavanja predsedništvom EU, posebno na jačanju uloge Kosova na zajedničkim sastancima EU-Zapadni Balkan.

“Bugarska je prijateljska zemlja Kosova i podržava političke procese, stoga tražimo njenu podršku i nastavak saradnje i u oblasti ekonomije koja je neophodna za Kosovo i njene građane”, rekao je premijer Haradinaj.

S druge strane, premijer Bugarske Bojko Borisov je, istakao važnost učešća Kosova na sednici Bečkog ekonomskog foruma, rekavši da će Kosovo i dalje imati podršku Bugarske.

Ovaj sastanak je, prema bugarskom premijeru, dobra prilika da se proceni mogućnost ekonomskih i trgovinskih razmena između dve zemlje

Last modified: 18 Maj, 2018

Comments are closed.

×