Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Podrška Austrije potrebna za evropski put Kosova

26 Mars, 2018

 

Priština, 26. marta 2018.

Austrija će nastaviti da podržava Kosovo tako da i ubuduće biće važan partner u ekonomskom razvoju Republike Kosovo. Ovu podršku za Kosovo je ponovo potvrdila ministarka inostranih poslova Austrije, Karin Kneissl tokom susreta sa premijerom Ramush Haradinaj.

Na ovom sastanku, razgovarano je o političkim procesima kroz koje Kosovo prolazi, o svojim dostignućima u različitim oblastima, posebno u ekonomskom razvoju, ubrzavanje liberalizacije viza za kosovce, procesu evro-atlantskih integracija i dijaloga između Kosova i Srbije.

Premijer Haradinaj, izrazio je duboku zahvalnost za podršku austrijske vlade data Kosovu u različitim fazama i oblastima, a posebno u oblasti obrazovanja nudeći brojne obrazovne programe za kosovske studente.
Premijer Haradinaj izrazio je spremnost da se prodube međudržavni odnosi između dve zemlje, jačanjem ekonomskog i političkog partnerstva.

“Kosovo je zemlja velikih mogućnosti, ima ljudske resurse i povoljno okruženje tako da austrijski investitori dovedu njihove investicije na Kosovu”, rekao je premijer Haradinaj, tražeći podršku Austrije u procesu liberalizacije viza za stanovnike Kosova.

Ministarka inostranih poslova Karin Kneissl, je procenila napredak postignut na Kosovu, posebno Nacrtom zakona o ratifikaciji Sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, navodeći potpunu podršku njene zemlje za ekonomski razvoj i evropske integracione procese.

Sastanku je prisustvovao i potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova, Behgjet Pacolli, zamenici premijera Enver Hoxhaj i Dardan Gashi, ambasador Austrije na Kosovu, Gernot Pfandler i ambasador Kosova u Austriji, Sami Ukelli.

Last modified: 26 Mars, 2018

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

×