Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj održao je bilateralni sastanak sa predsednikom Saveta ministara Bosne i Hercegovine, Denis Zvizdić

18 Prill, 2018

Skoplje, 18. april 2018

Regionalni mir, jačanje ekonomske i političke saradnje, i zajednički evropski put dveju zemalja, bile su teme razgovora bilateralnog sastanka između premijera Republike Kosovo, RamushHaradinaj, i predsednika Saveta ministara Bosne i Hercegovine, Denis Zvizdić.

„Kosovo ima interesa da ima dobru saradnju sa svim zemljama Balkana, a Bosna i Hercegovina je jedna od zemalja sa kojom mi treba da imamo korektno političko i ekonomsko partnerstvo. Očekuje nas zajednički put, evropski put“, rekao je premijer Haradinaj.

S druge strane, predsednik Zvizdić je rekao da izgradnja mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu ostaje stalni cilj Bosne i Hercegovine, zajedno sa ekonomskim razvojem između dve zemlje.

Na ovom sastanku je razgovarano i o mogućnošću ukidanja viza za državljane dvaju zemalja, kao neophodan kora za razvoj ekonomskih odnosa, ali ujedno za slobodno kretanje građana, članova porodica koji žive na Kosovu i u Bosni.

Današnji sastanak između premijera Republike Kosovo, RamushHaradinaj, sa predsednikom Saveta ministara Bosne i Hercegovine, Denis Zvizdić, održan je na marginama prvog Digitalnog samita Zapadnog Balkana, koji se održava u Skoplju, u Makedoniji.

 

Last modified: 18 Prill, 2018

Comments are closed.

×