Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj nudi svoju podršku za tim lekara iz “Gift Of Life International”

27 Prill, 2018

Priština, 27. april 2018. godine

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, danas se sastao sa timom američkih lekara i stručnjaka iz “Gift Of Life International”, koji od 2009. godine pomažu Kosovo u oblasti medicine.

Premijer Haradinaj je zahvalio timu lekara iz Dečije bolnice u Bostonu, na čijem je čelu bio Roger Fagan i osnivačkom timu inicijative na Kosovu, na čijem je čelu bio profesor Mazllum Belegu, za do sada pruženu pomoć za lečenje mnogih kosovskih pacijenata i za planove da se ove inicijative nastave i u budućnosti.

Do sada, “Gift of Life” je tretirano 106 dece Kosova, uglavnom od bolesti srca, dok su planovi da se ovaj projekat sledi sa jednim Centrom ekselencije na Kosovu, koji će pokriti i Balkan protezama, kao i za ispitivanje, ocenjivanje i ugradnju slušnih aparata. Za ove projekte i nastavak operacija kardiohirurgije, premijer Haradinaj je rekao da će pružiti neophodnu podršku pomenutoj organizaciji.

SAD su uvek bile pored Kosova. Danas ovu pomoć daju u najnužnijim područjima za naše živote. Zahvaljujući takvim zdravstvenim programima spašeni su mnogi životi, mnogi životi su se promenili

rekao je premijer Haradinaj, dodajući da je Vlada zemlje posvećena poboljšanju zdravstvenog stanja na Kosovu i reformi zdravstvenog sistema.

Na sastanku je prisustvovao i ministar zdravlja, Uran Ismajli, koji je rekao da će imenovati poseban tim za usklađivanje potreba zdravstvenog sistema u zemlji sa mogućnostima pomoći od strane “Gift Of Life International”.

Last modified: 27 Prill, 2018

Comments are closed.

×