Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Naša aspiracija je pridruživanje porodici Severno-atlantske alijanse

26 Prill, 2018

Priština, 26. april 2018

Dugujemo vam da budemo partneri s vama, jer ste nam pomogli u kritičnim vremenima, dugujemo vam da budemo ovde gde smo danas. Tako je rekao premijer Haradinaj na otvaranju radova 8. Konferencije, organizovane od Ministarstva za Kosovske snage bezbednosti, na temu „KSB i partneri“.

Premijer je ovom prilikom rekao da Kosovske snage bezbednosti odražavaju istinu o Kosovu, a ta istina je da svi mi, svaki građanin ove zemlje, da se oseća kao kod svoje kuće, bilo da je Albanac, Srbin, Turčin, Rom, Aškalija, Egipćanin, Bošnjak.

Danas smo u instituciji koja je dom svih. Naša aspiracija je pridruživanje porodici Severno-atlantske alijanse i da doprinesemo miru

rekao je premijer Haradinaj, naglašavajući da tranzicija Bezbednosnih snaga i njihov ustavni mandat, neće promeniti temelje naše države i misiju i viziju našeg društva.

Premijer Haradinaj je tokom ove konferencije istakao ulogu koju je KFOR imao tokom ovih godina u očuvanju bezbednosti i stabilnosti na Kosovu, i važnost da KSB postaju još snažnije i da postanu partner sa NATO-m.

S druge strane, ministar Kosovskih snaga bezbednosti, Rrustem Berisha, rekao je da KSB nastavljaju da i dalje budu najpouzdanija institucija u zemlji i da je ova procena zahvaljujući angažovanju i posvećenosti svih pripadnika Snaga i saradnje koju imaju sa međunarodnim partnerima.

Učesnici na ovoj konferenciji bili su, ministar KSB-a, g. Rrustem Berisha, komandant KSB-a, general pukovnik Rrahman Rama, komandant KFOR-a, general major Salvatori Cuoci, kao i ambasadori prijateljskih i partnerskih zemalja, vojni atašei akreditovani u Prištini, predstavnici iz Predsedništva, Savetodavni tim za vezu NATO-a, KFOR, iz Ministarstva inostranih poslova, Ministarstva unutrašnjih poslova, Policije Kosova i Agencije za upravljanje vanrednim situacijama.

Last modified: 26 Prill, 2018

Comments are closed.

×