Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Naš put je put slobode, put slobodnih evropskih naroda!

7 Gusht, 2018

 

 

Đakovica, 7. avgust 2018.

Premijer Republike Kosovo Ramush Haradinaj je prisustvovao Spomen akademiji u čast palih boraca Mark Prend, Kole i Meme Leshija.

Premijer Haradinaj je prvenstveno izvršio omaž i položio venac cveča na spomenik posvećen palim borcima Mark, Prend, Kole i Meme Leshija.
“Čast ove zemlje je još od ranije. Nalazimo se na mestu, području koje je dalo sposobne ljude u svakom momentu “, rekao je premijer Haradinaj, dodajući da je iz ove porodice i u Drugom svetskom ratu bilo palih, a u poslednjem ratu, među retkim porodicama koje su dale četiri pala borca.

Premijer Haradinaj je, naglašavajući jedinstvenost ove porodice, rekao da oni nisu prihvatili borbu, nego su je stvorili, izvršili su to.. ” Porodica Leshi je dokazala da da je borba albanaca, OVK za slobodu, je bila borba svih, naša borba. Danas, imamo čast da se sa poštovanjem poklonimo pred spomenikom palih boraca Leshi “, rekao je premijer Haradinaj, dajući i poruku da smo Albanci bili, Albanci jemo i Albanci ćemo ostati.

“Bili smo Albanci i onda kada su ovde prošle mnoge svetske snage , od kojih su neke ostavile svoje tragove, ali najbolji trag u našoj zemlji smo mi sami “, rekao je premijer Haradinaj.

Premijer je rekao da je zahvaljujući žrtvovanju generacija i zahvaljujući se palim borcima koji se danasd sećamo, mi kao narod danas smo slobodni, i naš put je put slobode, je put slobodnih evropskih naroda.
Ovoj akademiji su prisustvovali i gradonačelnik Orahovca, Smajl Latifi, ministar za infrastrukturu, Pal Lekaj, kao i mnogi saborci palih boraca koji se danas sečamo.

Sa prigodnim govorom su se prisutnima obratili i i potpredsednik opštine Đakovica, Ramadan Hoti, župnik Don Albert Jakaj, profesor Emin Kabashi i predstavnik porodice Leshi, Gege Leshi, koji je rekao da nas je naša istorija mnogo oštetila u pogledu naknade nakon rata, otpor OVK, gubici su bili veliki, ali su u isto vreme oni nagrađeni posle rata s’našom slobodom.

On se zahvalio premijeru Haradinaju za organizovanje ovog skupa, opštini Đakovica za ulaganja koja su izvršena ispred spomenika palih boraca, poželevši da se u budućnosti sastanu u radosti.

Last modified: 7 Gusht, 2018

Comments are closed.

×