Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj na radnoj večeri sa visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku, Federika Mogerini

18 Prill, 2018

 

Skoplje, 18. april 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, je održao radnu večeru sa visokom predstavnicom Evropske Unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i zamenicom predsednika Evropske komisije, Federika Mogerini, zajedno sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim, premijerom Albanije, Edi Rama, premijerom Crne Gore, Duškom Markovićem, premijerkom Srbije, Anom Bernabic i predsedavajućim Veća ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdikom.

“Kosovo je ostvarilo napredak u mnogim važnim procesima potrebnim za integraciju zemlje u evropsku porodicu i za poboljšanje života svojih građana. To je dug proces kome smo se kao zemlja posvetili, tako da je važno da se to vrednuje i Kosovo treba da dobije viznu liberalizaciju. Kosovo je ispunilo sve kriterijume i s’pravom očekuje da pitanje viza bude pitanje nedelja “, rekao je premijer Haradinaj.

Jačanje regionalne ekonomske saradnje i evropski put zemalja zapadnog Balkana, su druge teme koje su razmatrane na ovoj radnoj večeri sa šest premijera Zapadnog Balkana.

Last modified: 18 Prill, 2018

Comments are closed.

×