Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Moramo da budemo svoj na svome u privredi

26 Korrik, 2018

Uroševac, 26. jul 2018.

Premijer Kosova, Ramush Haradinaj, je učestvovao na otvaranju sajma domaćih prehrambenih proizvoda, u organizaciji Market Plus Center, Uroševac.

Premijer Haradinaj je izražavajući poštovanje povodom rada koji se obavlja u opštini Uroševac, rekao da smo veoma dugo jeli proizvode drugih, bez obzira da li je politički, bezbednostni ili ekonomski i vrlo retko i kratko smo imali priliku da budemo svoj na svome i da sami jedemo sopstvene proizvode.

“Vi pružate jedan primer, jer kada se krene od sebe, moguće je i čestitam vam na ovoj poruci, koju pružate proizvođačima, potrošačima, političarima, donosiocima odluka i svima drugima”, rekao je premijer Haradinaj, dodajući da tako što ne bivajući svoji na svome u administraciji, upravljanju i odlučivanju, ćemo biti izazvani.

Gradonačelnik Uroševca Agim Aliu je rekao da im je rečeno i konstantno će se pružati podrška lokalnim preduzećima i na taj način će postojati jedna drugačija privreda, jedan građanin sa drugačijim zdravljem i podrška lokalnjoj proizvodnji je osiguranje zdravlja građana.

Vlasnik Market Plus Centra, Sulejman Neziri je rekao da sa promocijom lokalnih proizvoda čuvamo tradiciju albanske Sofre.

Prisutni na ovom sajmu su bili i drugi institucionalni predstavnici, domaći proizvođači i brojni građani i predstavnici mnogih preduzeća iz Albanije, koji su takođe predstavili svoje proizvode.

Kasnije je, premijer Haradinaj, posetio lokalne prehrambene i neprehrambene proizvode predstavljene na ovom sajmu i u izjavi pred medijima, je rekao da Vlada Republike Kosovo ostaje posvećena davanju prednosti održivom ekonomskom razvoju stimulisanjem domaće proizvodnje.

“Nadam se da će svest postepeno jačati da mi budemi svoj na svome. Ekonomije sarađuju i razmenjuju, ali za saradnju, treba i ti da budeš ekonomija, dakle da i mi imamo razvijenu ekonomiju “, rekao je premijer Haradinaj.

Last modified: 26 Korrik, 2018

Comments are closed.

×