Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj, Luksemburg partner Kosova na njenom evropskom putu

3 Maj, 2018

Priština, 3. maj 2018

Luksemburg je među prvim zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova i važan je partner u ekonomskom razvoju, tako da će se naša saradnja u svim oblastima zemlje produbiti u budućnosti. To je izjavio premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, na sastanku sa nerezidentnim ambasadorom Velikog Vojvodstva Luksemburga, Jean Paul Pierre Schmitom.

Na ovom sastanku, na kome su takođe bili prisutni i otpravnica poslova u Ambasadi Luksemburga na Kosovu, Anne Dostert, premijer Haradinaj se zahvalio na višestranoj pomoći koju je Luksemburg dao Kosovu svih ovih godina.

Ovom prilikom, premijer Haradinaj je tražio podršku Luksemburga u evroatlantskim procesima na Kosovu, sa posebnim naglaskom na liberalizaciji viza za građane Kosova i članstvo u međunarodnim organizacijama.

Nerezidentni ambasador Velikog Vojvodstva Luksemburga, Pol Pjer Šmit je istakao spremnost svoje zemlje da podrži integraciju Kosova u Evropsku uniju.
Isto tako, na sastanku je bilo riječi io realizaciju projekata vlade Lukembourga na Kosovu, kao i o stalnim ulaganjima u različitim oblastima.

Last modified: 3 Maj, 2018

Comments are closed.

×