Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Kosovski košarkaši će imati institucionalnu podršku na međunarodnim takmičenjima

27 Korrik, 2018

 

Priština, 27. jul 2018

“Članstvo Kosovske košarkaške federacije u FIBA, je omogućilo našim mladim ljudima, da učestvuju na više od 18 međunarodnih takmičenja beležeći najbolje rezultate i da sada postanu domaćini jedne međunarodne organizacije. Ovo je veliki uspeh za Kosovo i postignut je zahvaljujući talentu i posvećenosti košarkaša “, to je izjavio premijer Kosova, Ramush Haradinaj, nakon što je danas primio delegaciju Međunarodne košarkaške federacije (FIBA), na čelu sa izvršnim direktorom, Kamilom Novakom i Arbenom Fetahuom, predsednikom Košarkaškog saveza Kosova.

Premijer Haradinaj je ovom prilikom informisao g. Novaka o posvećenosti i ulaganjima Vlade Kosova u poboljšanje sportske infrastrukture Kosova, tako da mladi ljudi i sportisti imaju mogučnosti da vrše svoje sportske aktivnosti.

“Postigli smo da nakon 19 godina prolongiranja i gubitaka, dom omladine vratimo Prištini, njenim građanima, sportistima i umetnicima. Naši sportisti, naročito košarkaši, imaju na raspolaganju ovaj prostor, koja će zahvaljujući novo-izabranom statutu moći da dobije neophodne investicije za stvaranje još boljih uslova za razvoj sporta,” dodao je premijer Haradinaj.

Premijer Haradinaj se zahvalio predstavnicima FIBA i Košarkaškom savezu Kosova za organizovanje Evropsko prvenstva FIBA U18 na Kosovu, rekavši da su sportski događaji poput ovih važni ne samo za košarku, nego i za sport uopšte.

Članstvo Kosova u FIBA, prema rečima premijera Haradinaja je stvorilo mogućnost da se naši košarkaše takmiče i budu deo direktne konkurencije u različitim starosnim grupama.

U međuvremenu, izvršni direktor FIBA Kamil Novak je rekao da je svrha posete da se izbliza vidi organizacija Evropskog prvenstva FIBA U18, Divizija C, koja se odvija u Prištini i da se potvrdi podršku FIBA- a košarkaškom savezu Kosova.

Last modified: 27 Korrik, 2018

Comments are closed.

×