Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Kosovo se zalaže za trajni mir u zemlji i regionu

16 Korrik, 2018

 

Priština, 16. jul 2018

“Podrška SAD-a procesima kroz koje prolazi zemlja, liberalizacija viza, finalizacija dijaloga sa Srbijom i članstvo u EU i NATO su od vitalnog značaja za Kosovo i njene građane “, to je rekao premijer Kosova Ramush Haradinaj, tokom sastanka sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara za pitanja prevencije sukoba, Pete Maroccom.

Na ovom sastanku, kojem su prisustvovali ambasador SAD Greg Delawie, premijer Haradinaj je obavestio zamenika pomoćnika sekretara Maroccoa o dostignućima na Kosovu u oblasti vladavine prava, ekonomskog razvoja, prevenciju ekstremizma i ekstremnog radikalizma, naglašavajući zalaganje vlade za trajni mir u zemlji i regionu.

“Kosovo je dokazalo svoju posvećenost sprečavanju i borbu protiv ekstremizma u zemlji i to zalaganje će se nastaviti”, rekao je premijer Haradinaj, potvrđujući evroatlantsku viziju Kosova.

Premijer Haradinaj je rekao da bi članstvo u INTERPOL pomoglo ne samo Kosovu, već i regionu i EU-i u jačanju sigurnosti i da je za to takođe potrebna pomoć SAD-a.

Premijer Haradinaj se, zahvalio zamenici pomoćnika sekretara Marocco na konstantnoj pomoći Sjedinjenih Američkih Država prema Kosovu u svim fazama izgradnje države.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za pitanja prevencije sukoba, Pete Marocco, je pohvalio dostignuća na Kosovu, naglašavajući zalaganje SAD-a da pomogne Kosovu u svim važnim procesima u zemlji, dok je pohvalio konkretnu posvećenost Kosova borbi protiv ekstremizma i terorizma.

Last modified: 16 Korrik, 2018

Comments are closed.

×