Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Kosovo je privlačna zemlja za strane investicije

28 Mars, 2018

Priština, 28. mart 2018

Ekonomsko prisustvo Amerike na Kosovu je dobra vest za sve nas, rekao je premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, na ceremoniji potpisivanja sporazuma između kompanija „Marigona Tower“JKP, kompanije koju je osnovalo preduzeće Marigona Residence JKP i Marriot International Inc., za otvaranje prvih brendiranih hotela na Kosovu.
Ovom prilikom, premijer Haradinaj je rekao da poverenje poznatog svetskog brenda „Marriot Group“ za investiranje u našu zemlju je nova inicijativa za Kosovo i snažan signal svim stranim investitorima.

„Bilo je zadovoljstvo učestvovati na ceremoniji potpisivanja ugovornog sporazuma za otvaranje dva hotela Four Points iz Sheraton-a i Courtyard-a, Marriot. Ova velika investicija je dokaz da Kosovo pruža mnogo mogućnosti i da je izvanredno atraktivna zemlja za strane investicije“, rekao je premijer Haradinaj.

Carlton Ervin, razvojni direktor za Evropu iz Marriot International, rekao je da Kosovo pruža dobre mogućnosti za rast, i ulazak na novo tržište za Marriot International ali i širok spektar njihovih brendova.

Trostrani sporazum o otvaranju dva svetski poznata hotela na Kosovu, Four Points iz Sheraton-a i Courtyard-a, Marriot, potpisali su Valton Billalli, upravni direktor Marigona Towera, Carlton Ervin, razvojni direktor za Evropu iz Marriot International i Haluk Ozdogan, operativni direktor Access Hospitality.

Ukupna investicija u dva hotela tokom tri naredne godine prevazići će sumu od 16 miliona evra, dok će korist od ove investicije imati i više od 150 radnika.

Last modified: 28 Mars, 2018

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

×