Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj, Kosovo je prava adresa za strane investitore

5 Shtator, 2018

 

Priština, 5. septembar 2018

“Kosovo je prava adresa za strane investitore. Vlada je neprekidno radila da stvori bolje uslove za direktne investicije. Sada sa novim zakonom i napretkom izvršenim u mnogim oblastima, stvorena je dobra klima za uspešno i ekonomski održivo partnerstvo sa ozbiljnim investitorima “, rekao je premijer Kosova, Ramush Haradinaj, nakon što je primio predstavnike kompanije “Rockaway Capital” na čelu sa Jakubom Havrlantom.

Premijer Haradinaj je pomenuo napredak postignut na Kosovu u ekonomskoj oblasti, u oblasti vladavine prava, dodajući da Kosovo nudi brojne ljudske resurse i infrastrukturu da primi strane investicije, posebno u oblasti tehnologije, telekomunikacija, turizma i u drugim oblastima.

“Kosovo nudi mnogo i mi kao Vlada radimo na stvaranju što boljih uslova za strana ulaganja. Dobar primer uspešne priče je projekat Žirafa, uspostavljen direktnim ulaganjem “Rockaway Capital ” i Kosovu treba i ima šta da pruži i drugim uspešnim pričama”, rekao je premijer Haradinaj.

S druge strane, predstavnik “Rockaway capitala”, Jakub Havrlant, je izrazio interesovanje svoje kompanije da proširi investicije na Kosovu, uzrok je uspeh koji je do sada postignut sa aktuelnim projektima, rekavši da Kosovo pruža mnogo, posebno u oblasti tehnologije, turizma, marketinga i telekomunikacija.

Last modified: 5 Shtator, 2018

Comments are closed.

×