Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Kosovo i Bugarsku ne deli ni jedna tema!

16 Prill, 2018

 

Priština, 16. april 2018.

Bugarska ima veoma važnu ulogu u našem regionu i Kosovo je posvećeno bliskim odnosima i ekonomskoj i političkoj saradnji sa ovom evropskom zemljom. To je bio stav premijera Republike Kosovo Ramusha Haradinaja, na sastanku sa bugarskim premijerom, Bojko Borisovim, čija zemlja od januara 2018. godine predsedava predsedništvom Saveta Evrope.
“Bugarska ima jednog saveznika, Kosovo! Počastvovani smo vašim prisustvom u zemlji i naše zemlje ne deli ni jedna tema, “rekao je premijer Haradinaj na otvaranju sastanka, dodajući da je za obe zemlje značajno produbljivanje ekonomske saradnje i zajednički evropski put.

Premijer Haradinaj je pozvao premijera Bojka Borisova, da pruži podršku Bugarske evropskom putu Kosova, kao i članstvu u međunarodnim organizacijama, iu procesu priznavanja.

“Kosovo treba svoje prijatelje u procesu liberalizacije i članstva u EU. Bugarska je prijateljska zemlja od koje očekujemo podršku u ovom procesu. Kosovo će uvek biti otvoreni za političku i ekonomsku saradnju sa ovom zemljom. Mi smo dokazali i u prošlosti da možemo imati blisko partnerstvo “, rekao je premijer Haradinaj.

S druge strane, premijer Bugarske Bojko Borisov, se zahvalio premijeru Haradinaju na prijemu i izrazio posvećenost svoje zemlje jačanju bilateralne odnose između dve zemlja, ekonomskom partnerstvu i zajedničkom evropskom putu.

„Između naših zemalja nema otvorenih pitanja. Naši ciljevi za ulaganja u infrastrukturu i u druge oblasti takođe imaju u fokusu i Kosovo “, izjavio je bugarski premijer Bojko Borisov, koji je pozvao premijera Haradinaja u zvaničnu posetu Bugarskoj.

Sastanku su prisustvovali i zamenik premijera i ministar spoljnih poslova, Bedžet Pacoli, zamenici premijera Fatmir Limaj, Enver Hodžaj i ambasador Kosova u Bugarskoj, Shpend Kallaba.

Last modified: 16 Prill, 2018

Comments are closed.

×