Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj, Kosovo, dokaz pune posvećenosti evropskim vrednostima

5 Qershor, 2018

 

Priština, 5. jun 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj sastao se danas sa izvestiocem za Kosovo u Evropskom parlamentu, Igorom Šoltesom, sa kim je razgovarao o položaju Kosova u pogledu ispunjavanja evropske agende.

Premijer Haradinaj je obavestio izvestioca Šoltesa o dostignućima i napretku koje je zabeležilo Kosovo, sprovođenju reformi u zakonodavstvu, kao i o ubrzanoj dinamici reformi u oblasti vladavine prava, ekonomskog razvoja i drugim oblastima od značaja za zemlju i proces liberalizacije viza.

“Kosovske institucije su naliniji svojih dužnosti koje treba da obave u smislu našeg puta ka evro-atlantskim integracijama. Pokazali smo punu posvećenost evropskim vrednostima rekao je premijer Haradinaj, dodajući da sada građani Kosova s’ pravom očekuju pozitivnu odluku da se slobodno kreću u Šengen zoni.

Premijer Haradinaj je dalje rekao da je Vlada Kosova obavila svoj posao u pogledu ispunjavanja kriterijuma za liberalizaciju viza i da radi za ekonomski razvoj, stvaranje novih radnih mesta i stvaranje mogućnosti za mlade ljude.

“Evropski put Kosova je bez alternative” rekao je premijer Haradinaj.

U međuvremenu, izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu, Igor Šoltes, je pohvalio napredak postignut na Kosovu, ohrabrujući lokalne institucije da nastave sa svojim zalaganjem za sprovođenje reformi koje proizilaze iz evropske agende.

Last modified: 5 Qershor, 2018

Comments are closed.

×