Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Kosovari pripadaju velikoj evropskoj porodici

14 Maj, 2018

 

Glogovac, 12. maj 2018

“Proglašenje počasnim građaninom opštine Glogovac, danas ne poštuje samo gospodina Rainer Wielanda, nego nas poštuje sve nas kao Kosovo. Kosovari imaju veliko poštovanje za nemački narod i pored toga i mi smo Evropljani”, ovako je rekao premijer Ramush Haradinaj u svečanosti proglašenja “Počasni građanin opštine”, potpredsednika Evropskog parlamenta, Rainer Wielanda od strane gradonačelnika opštine Glogovac, Ramzi Lladrovci.

Ovom prilikom premijer Haradinaj je rekao da mi pripadamo evropskoj porodici i davanje ove nagrade i dolazak g. Wieland ovde je od velikog značaja za nas.

Premijer Haradinaj je pohvalio gradonačelnika Lladrovcija o dobrom postupanju, o davanju počasti sa njegove strane i opštine, to jest davanjem titule “Počasni građanin opštine Glogovac” g. Reineru koji je ujedno i potpredsednik Evropskog parlamenta.

Gradonačelnik opštine Glogovac Ramiz Lladrovci je rekao da Nemačka je dala direktnu finansijsku pomoć za obnovu Kosova kao nijedna druga zemlja u svetu.

“Imam veliko poverenje u vas, g. Wiland, jer vi CDU, Angela Merkel i Nemačka će učiniti sve što je moguće sa vaše strane za nas, građane Republike Kosovo”, rekao je gradonačelnik Lladrovci.

U međuvremenu, nakon prijema nagrade, potpredsednik Evropskog parlamenta Rainer Wieland izjavio je da velika čast je primiti ovu titulu. “Obaveza je za mene da intenziviram moj rad, koji sam dosad i uradio. Osećam se počastvovan da odluka o dodeli ove nagrade je usvojena jednoglasno od strane Skupštine opštine. Ulaganje u obrazovanje je najbolja investicija koju možete napraviti. Velike pohvale za vaše mlade ljude koji dolaze u Nemačku, jer to su ljudi sa jasnim stavovima i bili su najbolji ambasadori vaše zemlje”, rekao je potpredsednik Wieland.

U ovoj svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik opštine Srbica, Bekim Jashari, poslanici Skupštine Kosova i članovi Skupština opštine Glogovac.

Last modified: 14 Maj, 2018

Comments are closed.

×