Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Kosova se najbolje predstavlja na međunradnoj  areni preko sporta  

4 Shtator, 2018

 

Priština, 4 septembar  2018

 

Premijer Republike Kosovo, Ramush  Haradinaj, sastao se sa delegacijom Globalne  Alijanse  integriteta sporta (SIGA), na čelu sa izvršnim direktorom Emmanuel de Medeiros, koja  boravi  u Prištini, u okviru IV Foruma Globalne  Alijanse  integriteta sporta (SIGA)koji će svoj rad odvijati  4. i 5. Septembra u  Prištini.

 

Na ovom sastanku, premijer Haradinaj je rekao da Vlada podržava sportiste na  svakom regionalnom i međunarodnom takmičenju, smatrajuči ih  najboljim  ambasadorima  mira, koji veličaju ime Kosova na  međunarodnoj areni.

 

Takođe, premijer Haradinaj je naglasio da su kosovski sportisti obeležili  istoriju čime  se   ponosimo  podizanjem  zastave Kosova na Olimpijskim igrama i raznim međunarodnim takmičenjima,  istovremeno donoseči   Kosovu  medalje.

 

Tim povodom  , premijer je rekao da je vlada preduzela konkretne korake da stvori najbolje uslove za sportiste, kroz ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Na sastanku se  razgovaralo i o pripremama za Forum Globalne Alijanse  Integriti u sportu (SIGA), koji će biti održan u Prištini,a koji će kao  glavnu  temu imati  najbolje prakse integriteta u sportu i finansijskog  integriteta za čist sport, za univerzalne  standarde SIGA , koji vode  sport ka novoj eri.

 

Sastanku su prisutvovali predstavnici Olimpijskog komiteta Kosova, na čelu sa predsednikom KOK, Besim Hasani.

 

Last modified: 4 Shtator, 2018

Comments are closed.

×