Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Kanada će nastaviti podržavati Kosovo u jačanju međunarodne subjektivnosti

3 Shtator, 2018

Dubrovnik, 1.septembar 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, na maringama Dubrovačkog foruma, održao je danas bilateralni sastanak sa ambasadorom Kanade u EU, Danileom Costellom.

Tokom sastanka premijer Haradinaj pohvalio je podršku Kanade Kosovu u svim periodima, i zatražio je dalju podršku za procese kroz koje Republika Kosovo prolazi u ovom periodu .

Premijer Haradinaj je obavestio ambasadora Costello o dostignućima Kosova, o prioritetima Vlade, ekonomskom razvoju, njenoj evroatlantskoj orijentaciji i njenoj posvećenosti za članstvo u međunarodnim organizacijama.

“Vlada Kosova sarađuje sa svojim međunarodnim partnerima za jačanje međunarodne subjektivnosti države, tako da je podrška Kanade u tom pogledu važna”, rekao je premijer Haradinaj, zahtevajući od ambasadora Costello podršku njegove zemlje za članstvo Kosova u međunarodne organizacije.

Procenjujući dobre bilateralne odnose između dve zemlje, premijer Haradinaj je izrazio spremnost Vlade o unapređenju bilateralnih odnosa kako u ekonomskim tako i u drugim oblastima od zajedničkog interesa.

S njegove strane, ambassador Kanade u EU, Daniel Costello, zahvaljujući premijeru Haradinaju na ključnom govoru na Dubrovačkom forumu, procenio je dostignuća Kosova, dodajući da će njegova zemlja nastaviti sa podrškom Kosovu u svim oblastima.

Last modified: 3 Shtator, 2018

Comments are closed.

×