Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Kamp “Bondstil”, nada i garant mira na Kosovu

1 Gusht, 2018

 

Uroševac, 1.avgust 2018

“Baza ’Bondstil’ je nada i garant mira za sve koji živimo ovde”, rekao je premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, tokom posetite koju je danas izvršio američkoj vojnoj bazi “Bondstil”, u Sojevu, Uroševac, i dodao da se i dalje nada podršci i strateškom partnerstvu sa SAD-a, naročito pomoći KBS-a.

Premijer Haradinaj u pratnji komandanta Ducich se tokom ove posete prvo zaustavio, u bolnici baze, gde se pružaju medicinske usluge i gde je izbliza video zdravstvene usluge koje se pružaju u ovom odeljenju.

Zatim je, premijer Haradinaj posetio sektor deminiranja, gdje mu je od američkih vojnih stručnjaka i Bezbednosnih snaga Kosova, objašnjen rad i proces koji se odvija u ovom odeljenju, od kojeg je nakon rata pa do sada deminiaran veliki broj miniranih površina na celom Kosovu. Ovom prilikom, premijer Haradinaj se zahvalio američkim vojnicima na doprinosu u jačanju i izgradnji kapaciteta pripadnika KBS-a.

Premijer Haradinaj, je posetio i pistu za helikoptere, gde mu je simbolično, u znak zahvalnosti i poštovanja povodom posete predata zastava Sjedinjenih Američkih Država od strane komandanta Ducicha. Premijer Haradinaj, je nakon prijema zastave, rekao da se oseča veoma počastvovan ovim poštovanjem koje mu se izražava od strane jedne prijateljske zemlje, kao što su SAD.

Premijer Haradinaj je zatim u pratnji vojnih komandanta ove baze i komandanta Ducicha koji služe na Kosovu, ručao u kantini, u kojoj je zaposlen veliki broj kosovskih radnika.

U vezi sa tim je, premijer Haradinaj rekao da baza “Bondstil”, pored vojne misije koju ima za bezbednost građana Kosova, ima još jednu širu dimenziju, onu društvenu i ekonomsku, jer je omogućila stotinama kosovskih porodica finansijske prihode.

Na kraju posete, prvoj takve vrste od strane jednog premijera Republike Kosovo, premijer Haradinaj, je zajedno sa komandantom Ducichem, dao izjavu pred medijima.

Premijer Haradinaj je rekao da je Kosovo multietnička država i garant mira u regionu. “Danas sam počastvovan što sam ovde sa vama i hvala vam na vašem vremenu, a i na onome što sam video ovde, koliko je mnogo posla urađeno”, rekao je premijer Haradinaj, dodajući da ne samo da su se pobrinuli za zdravstvene potrebe građana, nego i za saradnju sa Kosovskim bezbednosnim snagama i u pogledu podrške koja im je data.
“Nadamo se da ćemi i dalje biti partner sa vama i da ćete podržavati BSK-a”, rekao je premijer Haradinaj.

U međuvremenu, komandant baze “Bondstil” pukovnik Nik Ducich je nakon što je visoko ocenio posetu premijera Haradinaja ovoj bazi, rekao da će i dalje nastaviti da podržava Kosovske snage bezbednosti.

“KBS pokazuju svakim danom sve više i više svoj profesionalizam u svojim ovlašćenjima, a posebno u onim glavnim, bivajući u službi građana Kosova”, rekao je komandant Ducich.

Na kraju svoje posete, premijer Haradinaj je predao državnu zastavu Kosova, komandantu Ducichu, kao znak institucionalne časti i poštovanja povodom uloge baze “Bondstil” na Kosovu.

Last modified: 1 Gusht, 2018

Comments are closed.

×