Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj je primio visokog zvaničnika Stejt departmenta, Matthew Palmera

6 Prill, 2018

 

Priština, 6. april 2018.

Sjedinjene Američke Države imaju ključnu ulogu u svim procesima kroz koje prolazi Kosovo. To je izjavio premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, nakon što je primio na sastanak direktora za južnu i centralnu Evropu,
Matthew Palmera, iz Stejt departmenta Sjedinjenih Američkih Država.
Na ovom sastanku je razgovarano o aktuelnoj situaciji na Kosovu i regionu, o procesu transformacije BSK-a u vojsku Kosova, o dijalogu Kosovo – Srbija , kao i o aspektima koji se odnose na vladavinu reda i zakona i na druge važne procese evro –atlantske integracije.

“Građani i institucije Kosova su uvek zahvalni za svestranu podršku koju su pružili i nastavljaju da pružaju SAD-e Kosovu. Kosovo je posvećeno produbljivanju saradnje sa SAD-ama, istovremeno sa povećanjem konsolidacije države i jačanjem svog programa za evroatlantske integracije “, rekao je premijer Haradinaj.

Sa svoje strane, direktor za južnu i centralnu Evropu, Metthewu Palmer je rekao da će SAD-e nastaviti da pomažu Kosovu u jačanju svoje države i procesa kroz koje prolazi. Palmer je takođe rekao da SAD nastavljaju svoje interesovanje u regionu i u procesu dijaloga.

Last modified: 6 Prill, 2018

Comments are closed.

×