Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj je primio pripadnike Egipćanske zajednice iz dijaspore

7 Gusht, 2018

 

Priština, 7. avgust 2018

U okviru manifestacije “Dani dijaspore na Kosovu 2018” koji se organizuju ovih dana, premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, je organizovao poseban prijem za pripadnike dijaspore iz Egipćanske zajednice na Kosovu.

Premijer Ramush Haradinaj je izjavio da će posvećenost i predanost Vlade Kosova da obezbedi mirno razvojno i prosperitetno okruženje za sve njene građane, biti konstantno.

“I našu dijasporu, gde god da se nalazi, osećamo kao naš deo i radićemo da znanje i njen kapital bude u službi naše zemlje i otadžbine”, rekao je premijer Haradinaj i ocenio da je Egipćanska zajednica na Kosovu integrisana i deo je izgradnje našu zajedničke domovine, Kosovo.

Premijer Haradinaj, je razgovarajući sa pripadnicima egipatske zajednice iz dijaspore zatražio da se svi uključe u prenošenju dobre slike o našoj zemlji, ali i za dovođenje najboljih razvojnih praksi u zemlju.

“Vlada će vam biti raspolaganju, u funkciji unapređenja dobrobiti svih njenih građana, ali i realizacije svih građanskih, ljudskih i nacionalnih prava građana Republike Kosovo”, rekao je premijer Ramush Haradinaj.

Pripadnici dijaspore iz egipatske zajednice su se izrazili zadovoljnim s’angažovanjem premijera i Vlade Kosova u odnosu na Egipćansku zajendicu. Oni su izrazili posebnu zahvalnost zbog činjenice da je ovo prvi put, prijem i diskusija o njihovim problemima na visokom državnom nivou Republike Kosovo.

Deo ove ceremonije je bio i poslanik Skupštine Kosovo iz redova ove zajednice Veton Berisha, ministar finansija Bedri Hamza i drugi institucionalni predstavnici.

Last modified: 7 Gusht, 2018

Comments are closed.

×