Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj je primio lidera Demokratske partije Makedonije,  Menduha Thačija

5 Qershor, 2018

 

Priština, 5. jun 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, se sastao danas sa predsednikom Demokratske partije Albanaca, Menduhom Thačijem, sa kim je razgovarao o političkim dešavanjima i drugim temama od značaja za obe zemlje.

Na ovom sastanku, premijer Haradinaj je pozdravio preporuku za otvaranje pregovora o članstvu Makedonije u Evropskoj uniji, naglašavajući da je to važno za evropsku perspektivu regiona. Premijer Haradinaj je takođe obavestio predsednika Thacija o dostignućima na Kosovu, o putu za integraciju Kosova u EU-u i NATO, naglašavajući da je podrška Makedonije neophodna za Kosovo u ovim procesima.

“Kosovo i Makedonija su dobar primer kako dve susedne zemlje pokazuju dobre odnose i dobro ekonomsko i političko partnerstvo i ovaj primer treba da posluži drugim zemljama u regionu, kako bi na Balkanu postojao trajni mir”, izjavio je premijer Haradinaj .

Predsednik DPA Menduh Thači, se zahvalio premijeru Haradinaju na gostoprimstvu i angažovanju za dobrim bilateralnim odnosima dve zemlje, navodeći mogućnost produbljivanja odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Last modified: 5 Qershor, 2018

Comments are closed.

×