Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj je primio Chrisa Crewthera iz Parlamenta Australije

19 Korrik, 2018

 

Priština, 19. jul 2018

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, se sastao danas sa predsednikom Subkomiteta za spoljne poslove Australijskog Parlamenta, Chrisom Crewtherom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i sveobuhvatnoj saradnji između dve zemlje.

Premijer Haradinaj je obavestio g. Crewthera o prioritetima Vlade, prozapadnoj orijentaciji Kosova, kao i o opštim procesima kroz koje Kosovo prolazi, polazeći od ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstva, procesa dijaloga.

“Vlada Kosova je zainteresovana za jačanje saradnje sa Australijom, u razmeni najboljih praksi i za unapređenje tih odnosa u oblasti ekonomskog razvoja. Kosovo ima mnogo toga da ponudi kao ozbiljan partner “, rekao je premijer Haradinaj.

Tokom sastanka, premijer Haradinaj je ocenio da je Kosovo na dobrom putu ka evropskim integracijama, ispunilo je sve kriterijume koje je postavila Evropska unija za liberalizaciju viza, u isto vreme je pohvalilo pozitivnu preporuku Evropske komisije o ovom procesu, koja je veoma važan za građane Kosova.

“Kosovo je usvojilo Zakon o strateškim investicijama i zahvaljujući predanosti i njenom radu je uspelo da stvori povoljan ambijent za strane investicije, koje su dobrodošle i od australijske države,” rekao je premijer Haradinaj, hvaleći i objavljivanje najnovijeg izveštaja o ekonomskim slobodama u kome je Kosovo veoma visoko rangirano.

U međuvremenu je, predsednik Subkomiteta za spoljne poslove u Parlamentu Australije, Chris Crewther, pohvalio dostignuća Kosova u deceniji državnosti i čestitao premijeru Haradinaju na dobijanju pozitivne preporuku za liberalizaciju viza, istovremeno je izrazio spremnost svoje države da pruži pomoć Kosovu u određenim oblastima.

Last modified: 19 Korrik, 2018

Comments are closed.

×