Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj je održao sastanak sa premijerom Crne Gore, Duškom Markovićem

18 Prill, 2018

Skoplje, 18. april 2018. godine

Kosovo i Crna Gora su pokazali korektnost u smislu međudržavne saradnje. Mi smo se obavezali da će se ova saradnja nastaviti i da imamo istu agendu, to je naš evropski put. Tako je izjavio premijer Kosova, Ramush Haradinaj, nakon bilateralnog sastanka sa premijerom Crne Gore, Duškom Markovićem.

“Premijeru Crne Gore sam čestitao na izboru novog predsednika, Mila Đukanovića. Srećni smo što je ova zemlja izabrala predsednika koji ima iste težnje kao naša zemlja, evropsku porodicu i trajno prijateljstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Naša vizija kao Kosovo je da produbimo prijateljske, dobrosusjedske, ekonomske i političke odnose sa Crnom Gorom. Ova zemlja je pokazala spremnost da pomogne Kosovu u ključnim procesima kroz koje je zemlja prošla “, rekao je premijer Haradinaj.

Za premijera Markovića, Kosovo je i dalje jedna od zemalja sa kojom se treba pojačati ekonomska saradnja i političko partnerstvo, oblasti u kojima će Crna Gora učiniti svaki napor da napreduju, dok podržava Kosovo na njenom evropskom putu. Premijeri Kosova i Crne Gore, su takođe razmotrili zajedničke infrastrukturne projekte, put koji povezuje Kosovo sa Crnom Gorom, prugu koja prolazi kroz Bjelo Polje – Berane – Peć, podršku crnogorskoj zajednici na Kosovu i Albancima u Crnoj Gori i mnogo drugih projekata značajnih za obe zemlje.

Last modified: 18 Prill, 2018

Comments are closed.

×