Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj je održao radni sastanak sa rukovodiocima u energetskom sektoru zemlje

29 Maj, 2018

 

Priština, 29. maj 2018

Premijer Ramush Haradinaj održao je danas radni sastanak sa Upravnim odborom KEK-a, upravom i ostalim članovima vladine tehničke komisije, na kojem je diskutovano o smeru prema kojem će se voditi radovi “Novog iskopa ” i o koracima koje treba preduzeti kako bi ovaj proces postane što uspešniji i isplativiji za Kosovsku energetsku korporaciju ali i za vladu zemlje.

Ovom prilikom premijer Haradinaj je rekao da smo u trenutku kada treba preduzeti precizne i pravovremene postupke što se tiče obaveza nadovezane za investicije za “Novo Kosovo”, a prema rečima premijera jedan od glavnih radova je novi rudnik.

“Kosovo ima izvanredan potencijal, kojeg bi trebalo koristiti u službi održivog ekonomskog razvoja i energetske stabilnosti u zemlji”, rekao je premijer Haradinaj.

Sa ciljem izbegavanja kašnjenja, premijer Haradinaj je zatražio od učesnika da kao stručnjaci oblasti i na osnovu njihovih nadležnosti pomognu vladi zemlje svojim postupcima tako da radovi oko rudnika završe blagovremeno, čime bi se pomoglo zemlji i ostvarivanju projekta za izgradnju termoelektrane „Novo Kosovo“.

Ministar ekonomskog razvoja, Valdrin Lluka rekao je da su se okupljali kako bi se videla mogućnost da se što pre finalizuje pravac novog rudnika, za šta je rekao da je veoma važno da ne dolazi do kašnjenja. Dalje, ministar je rekao da postoje tri moguća pravca za razvoj novog rudnika, preporučeni od strane raznih stručnjaka iz ove oblasti.

Upravni direktor KEK-a, Arben Gjukaj, se usredsredio na novi koncept razvoja rudnika koji će, prema njegovim rečima, biti mnogo efikasniji i sa niskim operativnim troškovima u eksploataciji uglja.

Ovaj radni sastanak je održan kako bi se pružila podrška i rešenje da ovaj projekat što pre završi sa ciljem obezbeđivanja održivog snabdevanja energijom i održivog ekonomskog razvoja zemlje.

Last modified: 29 Maj, 2018

Comments are closed.

×