Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Hrvatska važan partner Kosova

1 Shtator, 2018

 

Dubrovnik, 31. avgust 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, tokom službene posete Republici Hrvatskoj, u okviru Dubrovačkog foruma održao je danas bilateralni sastanak sa premijerom Hrvatske, Andrejom Plenkovićem.
Premijer Haradinaj izrazio je zahvalnost na stalno podršci koju je Hrvatska davala i nastavlja da daje Republici Kosovo na njenoj međunarodnoj konsolidaciji.

U nastavku, premijer Haradinaj je rekao da Vlada Kosova ceni odlične odnose sa hrvatskom državom, uzimajući ovo kao dobar primer ka evroatlantskom putu.
“Hrvatska je tradicionalno podržavala Kosovo, čak i kada Kosovo nije imalo jednak ustavni položaj sa drugim saveznim jedinicama”, rekao je premijer Haradinaj.

Tražeći još veče produbljivanje odnosa između dve zemlje, premijer Haradinaj je rekao da je Hrvatska važan ekonomski partner Kosova i da će se ovaj trend nastaviti i u budućnosti kroz povećanje investicija koje će uticati na rast ekonomskog razvoja i dobrobit građana Kosova.

Premijer Haradinaj je rekao da je podrška Hrvatske kao zemlje članice EU od posebnog značaja za procese kroz koje prolazi Kosovo, sa posebnim naglaskom na liberalizaciju viza, članstvo u Savetu Evrope, INTERPOL-u i UNESCO-u.
Premijer Haradinaj je rekao da su institucije Kosova stalno bile posvećene integraciji svih zajednica, uključujući i hrvatsku zajednicu.
Hrvatski premijer, Andrej Plenković rekao je da će Hrvatska biti podrška Kosovu na njenom putu evrointegracija. On je takođe rekao da će Hrvatska biti partner Kosova i lobista za jačanje međunarodne subjektivnosti i članstva u međunarodnim organizacijama.

Last modified: 1 Shtator, 2018

Comments are closed.

×