Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Egipćanska zajednica, deo svih procesa za izgradnju države Kosova

22 Qershor, 2018

 

Priština, 22. jun 2018.

Premijer Ramush Haradinaj se sastao sa predstavnicima egipatske zajednice, na čelu sa poslanikom Skupštine Kosova, Vetonom Berisha, kao i predstavnicima egipatske države, na čelu sa Zahi Havassom, bivšim ministrom države za pitanja antikvitete, ambasador UN za globalno nasleđe.

Na ovom sastanku, premijer Haradinaj, je čestitao Egipćanskoj zajednici na Kosovu njihov dan i rekao da Kosovo poštuje kulturnu, etničku, versku raznolikost, i to smatra posebnim bogatstvom.

Premijer Haradinaj je rekao da je ova zajednica bila posvećena još od posle ratu izgradnji institucija Kosova, kao deo svih državotvornih procesa. “Ovo je najbolji i najači dokaz koliko je opravdana osnova multietničke vrednosti, koja se gradi na Kosovu”, rekao je premijer Haradinaj, zahvaljujući se na njihovom doprinosu u oslobodilačkom ratu na Kosovu.

Premijer Haradinaj je rekao da će Vlada Kosova nastaviti da podržava Egipćansku zajednicu na Kosovu, kulturne, obrazovne potrebe ove zajednice, potrebe identiteta, ali pre svega će izvršiti maksimalan napor da radi na ekonomskom razvoju i obezbedi da kroz ekonomski razvoj imaju što više zaposlenih iz redova Egipćanske zajednice.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, je danas, učestvovao na obeležavanju “Egipatske nedelju” i 24. juna, Dana državnosti egipatske zajednice na Kosovu i na Balkanu, u organizaciji Kancelarije premijera Haradinaja.

Ovom prilikom, premijer Haradinaj je nakon što je čestitao egipćanskoj zajednici na njihovom danu, rekao da se ova zajednica razvija u sebi i da su ovaj praznik preobratili u praznik za sve na Kosovu.

Premijer Haradinaj je rekao da je čast što je danas prisutan i poštovani profesor iz Egipta, Zahi Havass, koji je vrednost civilizacije i koji vrednosti, hiljadugodišnje nasleđa, koje su širom sveta obelodanjuje i distribuira svima.

“Uveravam vas da ono malo što ćemo učiniti zajedno za zemlju, činimo sa dostojanstvom da se vi zaista osećate poštovanim. Moja želja je da se na Kosovu osećamo zaista sa zasluženim dostojanstvomo “, rekao je premijer Haradinaj, zahvaljujući se na angažovanju ove zajednice za razvoj Kosova da bi ono napredovalo.

Na kraju ceremonije, predstavnici Egipćanske zajednice su u znak zahvalnosti za doprinos koji je premijer Haradinaj dao za ovu zajednicu, poklonili „ Priznanje“ .

Last modified: 22 Qershor, 2018

Comments are closed.

×