Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Borac koji ima sudbinu žrtvovanja, je dokaz da je znao put do slobode!

31 Maj, 2018

Priština, 29. maj 2018
Pod pokroviteljstvom premijera Kosova, Ramush Haradinaj, održana je spomen akademija povodom 19. godišnjice smrti palih boraca, Rasim Kiçina i Ragip Halilaj.
U svom govoru, premijer Haradinaj ispred brojno prisutnih, rekao je da ne treba zaboraviti žrtvovanje palih boraca jer može da nam se ponovi bol.
“Veoma je značajna tradicija poštovanja onih koji su puno učinili za slobodu. Prošlo je 20. godina, možda bol nije više svež jer su prošle dve decenije, ali da ne zaboravimo da je važno da se ne izgubi ishod žrtvovanja, a na nama ostaje da nastavimo da im damo poštovanje. Ako zaboravimo naš put i naše žrtvovanje, rizikujemo ishod i rizikujemo dostignuće tako da rizikujemo i da se ponovi bol”, rekao je premijer Haradinaj.
U nastavku, premijer Haradinaj je rekao da se danas obavlja dobar posao poštovanjem ova dva zaslužna borca.
“Ja sam čuo o Rasim Kiçini tokom rata u Dukađinu, o njegovom imenu i o tome ko je ovaj borac i uveren sam da Ragip je bio zajedno sa Rasimom i nije slučajno da su pali u poslednjim danima dolaska slobode” rekao je premijer Haradinaj i dodao da borac koji ima sudbinu žrtvovanja, je dokaz da je znao put do slobode.
“Operativna oblast Drenica je bio epicentar borbe za slobodu, na koju je pao veliki teret, ali pao mu je i teret da drži zastavu slobode, zastave koja je bila postavljena od legendarnog komandanta Oslobodilačke vojske Kosova i legendarne albanske porodice, tj. Adem Jashari i porodice Jashari”, rekao je premijer Haradinaj.
Premijer Haradinaj je procenio da dug prema porodicama palih boraca je večan, a svesni smo da moramo krunisati ovo naše putovanje sa celom državom Kosova. Jačamo Albanca gde god da je, jačanjem Kosova.
Prigodan govor držali su i predsednik Skupštine, Kadri Veseli, gradonačelnik opštine Glogovac, Ramiz Lladrovci, dok tematski govor o životu i radu palih boraca je držao Nusret Pllana. U ime porodica palih boraca Rasim Kiçina i Ragipa Halil, prisutne je pozdravio, Fejzi Kiçina.
Učesnici u ovu spomen akademiju bili su poslanici, ministri, gradonačelnici, saborci palih boraca, članovi porodice, predstavnici ratnih organizacija OVK-a i brojni građani.

Last modified: 31 Maj, 2018

Comments are closed.

×