Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Austrija je ekonomski i politički partner Kosova

11 Korrik, 2018

London, 10. jul 2018.

„Podrška Austrije na putu ka evropskim i evroatlantskim integracijama je preko potrebna Kosovu i mi verujemo da ćemo Austriju imati kao partnera i u ekonomskom razvoju zemlje“, rekao je premijer Ramush Haradinaj, tokom bilateralnog sastanka sa kancelarom Austrije, Sebastian Kurz.

Premijer Haradinaj je čestitao kancelaru Kurz rotirajuće predsedništvo Evropske unije koju je preuzela Austrija, izražavajući uverenje da će njegova zemlja nastaviti da podržava Kosovo u svim razvojnim procesima.

Ovom prilikom je premijer Haradinaj je upoznao kancelara Kurz sa opštom situacijom u zemlji, posvećenošću institucija u jačanju vladavine reda i zakona, borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije, ekonomskim razvojem, agendom evropskih reformi, procesom dijaloga sa Srbijom, za kojeg je premijer Haradinaj rekao da treba biti okončan obostranim priznanjem.

„Austrija kao saveznik i podržavalac Kosova, dala je svoj doprinos u izgradnji i osnaživanju međunarodnog subjektiviteta Kosova. Stoga, očekujemo da i ubuduće imate vašu ulogu u unapređenju demokratskih procesa i sveobuhvatnog razvoja naše zemlje“, rekao je premijer Haradinaj, zatraživši od kancelara Kurz produbljivanje saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.

S druge strane, kancelar Austrije, Sebastian Kurz, ocenio je napredak postignut na Kosovu, potvrđujući podršku Austrije u procesima integracije.

Kancelar Kurz je takođe naglasio punu podrške svoje zemlje ekonomskom razvoju Kosova, procesima evropske integracije i produbljivanju saradnje između dve zemlje.

Last modified: 11 Korrik, 2018

Comments are closed.

×