Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Arbereši Italije su pokazali visoku svest, na očuvanju nacionalnih i istorijskih vrednosti Albanaca

2 Gusht, 2018

 

Prištini 2. avgust 2018.

“Arbereshi Italije su tokom vekova pokazali veliku svest na očuvanju nacionalnih i istorijskih vrednosti Albanaca. Ovo je naša velika vrednosti koje moramo očuvati i unaprediti “, rekao je premijer Haradinaj, nakon što je primio Rozario Petta, gradonačelnika opštine Arbereša Piana degli Albanesi na Siciliji.

Premijer Haradinaj je obavestio Petta o dostignućima Kosova u mnogim oblastima, posebno na našem putu ka evroatlantskim integracijama, ekonomskom i političkom razvoju.

“U prošlosti je bila teška komunikacija. Sada se ova situacija promenila na bolje i to nam više zbližava naša srca, stručnost i znanje “, rekao je premijer Haradinaj, dodajući da će vlada u zemlji biti posvećena održavanju ove komunikacije, preko sastanaka, obostranih poseta i adresiranja pitanja od interesa za obe strane.

Premijer Haradinaj je ovom prilikom i u cilju jačanja saradnje i komunikacije sa Italijanskim Arberešima, imenovao Rorario Petta za spoljnog savetnika koji će se baviti pitanjima Arbereša i počastvovao ga je medaljom Skenderbega za doprinos unapređenju odnosa.

Deo sastanka bio je i zamenik premijera i ministar za dijasporu, Dardan Gashi.

Last modified: 2 Gusht, 2018

Comments are closed.

×