Zyra e Kryeministrit

Premijer Džonson čestitao je premijeru Kurtiju i uveravao ga da će Velika Britanija podržati prioritete Vlade

21 Prill, 2021

 

Priština, 21. april 2021

Premijer Republike Kosovo Albin Kurti sastao se danas sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu Nicholasom Abbottom. Ambasador Abbott predao je premijeru Kurtiju čestitku premijera Ujedinjenog Kraljevstva Borisa Johnsona povodom preuzimanja dužnosti rukovođenja Vladom Kosova.

Upismu- čestitki, premijer Johnson je visoko ocenio blisko istorijsko prijateljstvo između Kosova i Ujedinjenog Kraljevstva. Ponovio je posvećenost Ujedinjenog Kraljevstva integraciji Kosova u međunarodnu zajednicu i normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.

U nastavku pisma, premijer Johnson izrazio je spremnost da radi zajedno sa premijerom Kurtijem kako bi pomogao da se osigura stabilnost i prosperitet za Kosovo i region. Naglasio je da pozdravlja i podržava prioritete koje je vlada postavila za jačanje vladavine zakona, borbu protiv korupcije i borbu protiv pandemije COVID-19.

U zaključku čestitke, premijer Ujedinjenog Kraljevstva se nada da će istorijski rezultat izbora 14. februara pružiti nove mogućnosti za Kosovo, da napreduje u dijalogu sa Srbijom. Ponavio je da će Ujedinjeno Kraljevstvo i dalje pružati tehničku pomoć za podršku premijeru Kurtiju u njegovoj ambicioznoj reformskoj agendi.

Tokom sastanka, premijer Kurti i ambasador Abbott razgovarali su I o konkretnim koracima za dalju saradnju između Republike Kosovo i Ujedinjenog Kraljevstva.

Last modified: 21 Prill, 2021

Comments are closed.

×