Zyra e Kryeministrit

Podrška Evropskih narodnih partija je od posebne važnosti da naš put ka EU rezultira sa uspehom

7 Maj, 2018

Priština 07 maj 2018

“Kosovo se zalaže da ispuni sve svoje obaveze da bi se uskladilo sa evropskim programom i njen jedini put su evro-atlantske integracije “, tako je rekao premijer Kosova Ramush Haradinaj nakon što je primio Delegaciju Evropskih narodnih stranaka, koju su predvodili Andrej Kovačev, Asim Ademov i Elmar Brok.

Premijer Haradinaj je obavestio predstavnike Evropskog parlamenta o dostignućima u zemlji u pogledu jačanja vladavine prava, o inicijativi za reformu javne uprave, o unapređenju dobrosusedskih odnosa, potrebi za zaključenje pregovora sa Srbijom i napretku postignutom u oblasti ekonomije zemlja.

“Članstvo Kosova u Evropskoj uniji je od vitalnog značaja za stabilnost, bezbednost i napredak zemlje i čitavog regiona. Podrška narodnih stranaka za Kosovo u Evropskom parlamentu je od posebne važnosti da bi naš put rezultirao sa uspehom “, rekao je premijer Haradinaj, dodajući da Evropska unija treba da otvori put Kosovu da bi se pridružilo evropskoj porodici kojoj pripadamo i drugim međunarodnim mehanizmima.

Premijer Haradinaj je potvrdio pred delegacijom Evropskih narodnih partija da Kosovo ispunjava svoju evropsku agendu i tražio je od njih da podrže proces liberalizacije viza.

Predstavnici Narodnih partija Evropskog parlamenta su čestitali premijeru na dostignućima u zemlji u ovim godinama postojanja kao država i ponudili su svoju podršku u procesima integracije zemlje.

Last modified: 7 Maj, 2018

Comments are closed.

×