Zyra e Kryeministrit

Nemačke i austrijske investicije u nacionalnim parkovima Kosova, važne za ekonomski razvoj

14 Prill, 2018

Priština, 14. april 2018

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, primio je na sastanak grupu nemačkih investitora na čelu sa profesorima g. Wolfganf Fricke – Eichenberger i g. Hans Dieter Knapp, da razgovaraju o mogućnostima investiranja u nacionalnim parkovima Kosova.

Premijer Haradinaj je izrazio posvećenost vlade kojom on rukovodi da promoviše takve direktne investicije od strane vlade Nemačke i Austrije, istovremeno očuvajući prirodu i promovišući ekonomski razvoj.

“Takve inicijative su izuzetno neophodne za zemlju. Više od današnjih odluka vlade, projekti koji promovišu turizam, biodiverzitet prirode i ekonomski razvoj, su projekti koji okupljaju dva naroda, i ovom prilikom jako sam sretan zbog saradnje sa njemačkim i austrijskim narodom”, rekao je premijer Haradinaja.

U međuvremenu, profesor g. Wolfganf Fricke – Eichenberger, kao jedan od osnivača koncepta rezervata biosfere, deo UNESCO-a, rekao je da je zadovoljan spremnošću vlade Kosova na takvoj saradnji.

Ekonomski razvoj očuvanjem prirode i flore i faune je glavni fokus ove inicijative, koju će podržati nemačka i austrijska vlada, a za koje je premijer Haradinaj pokazao punu spremnost zemlje da bude deo takvih stranih investicija.

 

Last modified: 14 Prill, 2018

Comments are closed.

×