Zyra e Kryeministrit

Merkel potvrđuje podršku Nemačke za Kosovo

6 Janar, 2021

 

Priština, 6. januara 2021. godine

Premijer Republike Kosovo Avdullah Hoti u telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angela Merkel razgovarao je o upravljanju pandemijom Covid-19, aktuelnim političkim zbivanjima u zemlji, procesu dijaloga sa Srbijom i bilateralnoj saradnji.

Premijer Hoti procenio je visoko doprinos koji je Nemačka dala u svim fazama izgradnje države i jačanja demokratskih institucija Republike Kosovo.

On je upoznao kancelarku Merkel sa merama koje je Vlada preduzela kako bi umanjila posledice izazvane pandemijom, kako u zdravstvenom, tako i u ekonomskom i socijalnom pogledu.

Premijer Hoti je uverio kancelarku Merkel da Vlada u dužnosti Republike Kosovo marljivo će ispunjavati sve obaveze i odgovornosti predviđene Ustavom i da će konstruktivno sarađivati sa međunarodnom zajednicom.

Premijer Hoti i kancelarka Merkel razgovarali su i o procesu dijaloga između Kosova i Srbije, koji se odvijao na jasnim načelima za postizanje konačnog sporazuma, uz uzajamno priznavanje, sa sadašnjim granicama. Ovom prilikom je premijer Hoti zahvalio kancelarki Merkel na podršci tokom ovog procesa.

Premijer Hoti i kancelarka Merkel procenili su visoko odnose između dve zemlje i naglasili spremnost za produbljivanje bilateralne saradnje u bilo kojoj oblasti od zajedničkog interesa.

Last modified: 6 Janar, 2021

Comments are closed.

×