Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti prisustvovao je Generalnoj Skupštini Udruženja Austrijsko-Kosovskog Prijateljstva

26 Prill, 2021

 

Priština, 26. aprila 2021

Premijer Kosova Albin Kurti učestvovao na Generalnoj Skupštini Udruženja Austrijsko-Kosovskog Prijateljstva, zajedno sa poslanikom Evropskog Parlamenta, istovremeno Predsednikom Udruženja Austrijsko-Kosovskog Prijateljstva g. Lucas Mandl, državne sekretarke gđe. Lunaček, počasnog konzula g. Manfred Brandner i Generalnog Sekretara Udruženja Austrijsko-Kosovskog Prijateljstva g. Arber Marku.

Na otvaranju sastanka, premijer Kurti je rekao da je austrijski narod snažan glas u podršci Kosova za slobodu, nezavisnost i dostojanstven život. “Ne samo tokom rata, kao jedno utočište od srpskog režima, već́ i nakon rata, njihova vrata (Austrijska) bila su otvorena. Prestižni univerziteti prihvatili su naše mlade i pružili im pristupačno i visokokvalitetno obrazovanje”, rekao je premijer Kurti

Pohvalio je Austriju kao jednog od najvećih trgovinskih partnera na Kosovu, uz stalno održive investicije i državne organizacije kao što je ADA, koje podržavaju Kosovo sa raznim programima visokog obrazovanja.

Tokom sastanka, premijer Kurti pozvao je dijasporu, preduzetnike i potencijalne investitore da usmere svoja ulaganja posebno u oblast informacione tehnologije, poljoprivrede, u preradi hrane, proizvodnje i u oblasti turizma.

“2021. godina Kosovo zateče sa stabilnom vladom i sa većinom u parlamentu. Da iskoristimo ovaj trenutak i da nastavimo da gradimo naše prosperitetno prijateljstvo”, rekao je premijer Kurti na kraju svog govora.

Last modified: 26 Prill, 2021

Comments are closed.

×