Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Muje Krasnići je pevao slobodi čuvajući naše nacionalne vrednosti

6 Qershor, 2018

 

Klina, 6. jun 2018

“Pevajmo o slobodi u slobodi. Mnogi od nas nam izgledaju nepotrebni, ali istina je da je heroj koji nam se pridružio ovde danas, Muje Krasnići, pevao slobode i u ropstvu “, tako je rekao premijer Republike Kosova, Ramush Haradinaj, na folklornom festivalu,”Pevajmo slobodi”, 18.-tom po redu, održanom u selu Cabiq u opštini Klini, u dvorištu kule heroja Muje Krasniqija prilikom rođendana komandanta OVK-a Muje Krasniqija.

Premijer Haradinaj je ovom prilikom izjavio da je dobro što se danas peva slobodi, i dovode se vrednosti naše sveopšte nacionalne muzike.
“Danas je mala žrtva, malo dajemo od sebe, jer se danas peva slobodi, za koju su nekada ljudi dali svoje živote da bi imali naše nacionalne vrednosti.

Muzika, umetnost, kultura, se slobodno izražavaju “, rekao je premijer Haradinaj, podsticanjem muzičke talente da nastave dalje.

Premijer je rekao da se Vlada zemlje neće zaustaviti da “iznese na videlo“ istinu o putu ka slobodi i onima koji su uradili mnogo za slobodu, istinu za Muju, Aliju i sve ostale pale borce koji su pali za domovinu.

Prisutnima se za učestvovanje zahvalio Halil Krasniqi, otac Muj Krasnićija.

Deo ovog događaja su bili i zamenik premijera Fatmir Limaj, gradonačelnici opštine Srbice, Mališeva, Kline, poslanici, Mujini saborci i drugi predstavnici političkog i kulturnog života. Ova manifestacija je organizovana pod pokroviteljstvom gradonačelnika opštine Kline.

Last modified: 6 Qershor, 2018

Comments are closed.

×