Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Ovo je nova dimenzija razvoja Kosova

6 Shtator, 2018

Priština, 6. septembar, 2018

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, je prisustvovao inauguraciji nove linije fabričke proizvodnje i prerade stakla “m-technologie”, koja je deo korporacije “Mabetex Group”, čiju inauguraciju je nazvao kao jedno od najvećih dela u zemlji.

Ova fabrika, prema premijeru Ramushu Haradinaju je potpuno drugačija dimenzija, i od posebnog značaja za Kosovo

“Danas vidimo potpuno drugačiju dimenziju našoj zemlji, dimenziju koju malo ko od nas zna da postoji na Kosovu. Dakle, vidimo najveću moguču dimenziju investicije u regionu “, rekao je premijer Haradinaj.

Govoreći o značaju otvaranja ove fabrike, premijer Ramush Haradinaj, je rekao da je srećan da učestvuje na takvim događajima koji otvaraju nova radna mesta i koja su u koraku sa tehnološkim razvojem u svetu.

“Uveravam vas da smo danas svedoci največeg produktivnog dela jednog investitora naše zemlje, a ne samo toliko, nije najveće delo, nego i poslednja generacija tehnologije za proizvodnju vrata i prozora, fasada i svakog drugog proizvoda, “izjavio je premijer Haradinaj, koji je dodao da sa ovim proizvodima proizvedenim na Kosovu snabdevaju se mnoge kompanije sa međunarodnim renomeom.

U međuvremenu je, direktor fabrike, Rrustem Pacolli, rekao da se oseća počastvovanim sa učešćem svih prisutnih danas, na jedan veoma važan dan za njegovu porodicu, ali i za Kosovo. “Zahvalni smo svima koji su bili sa nama na svakom putu, na kome su doprineli da se dostigne do ovde. Ovo označava kulminaciju jednog puta koji je započeo pre deset godina. Put do ovde je bio dug i težak, a to najbolje zna moja porodica “, rekao je Pacoli.

Prisutni na ceremoniji su bili predsednik Kosova, Hashim Thaci, zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, ministri, poslanici, kao i predstavnici različitih domaćih i međunarodnih kompanija.

Last modified: 6 Shtator, 2018

Comments are closed.

×