Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Kosovo i Makedonija pokazuju dobrosusedske odnose

20 Korrik, 2018

Priština, 20. jul 2018

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, primio je na sastanku ministra inostranih poslova Makedonije, Nikolu Dimitrova.
Premijer Haradinaj je rekao da Kosovo i Makedonija imaju dobre bilateralne odnose, kako na ekonomskom tako i na političkom aspektu i da to služi kao dobar primer. 

Premijer Haradinaj je pozdravio napredak u odnosima između države Makedonije i Grčke, i ocenio je da će ovo uticati na bolju klimu saradnje između zemalja regiona.
„Sporazum o imenu je dobra vest za region. Čestitamo Makedoniji na ovom uspehu, kojim se promoviše novi duh saradnje među susedima. Nama je potrebna podrška Makedonije u procesima integracija kroz koje prolazi Kosovo i za učlanjenje u međunarodnim organizacijama, kao što ćemo i mi dati podršku za međunarodne procese susedne države“, rekao je premijer Haradinaj.
Na ovom sastanku razgovaralo se o značaju ekonomskog razvoja i povećanju trgovinske razmene između Kosova i Makedonije, kao i o konkretnim projektima kao što su autoput koji povezuje Kosovo sa Makedonijom i granični prelazi, koji će olakšati kretanje ljudi i robe.
Premijer Haradinaj je naglasio da naše zemlje dele iste težnje za učlanjenje u EU i u NATO-u, dodajući da je budućnost čitavog Zapadnog Balkana u NATO-u i EU.
Makedonski ministar inostranih poslova, Nikola Dimitrov, prvobitno je čestitao premijeru Haradinaj pozitivnu preporuku za liberalizaciju viznog režima od strane Evropske komisije, ocenjujući dostignuća Kosova u svim oblastima.
Ministar Dimitrov je rekao da Makedonija nastavlja da bude podrška u svim procesima izgradnje države Kosova.
Na sastanku su bili prisutni i zamenik premijera i ministar inostranih poslova, Behgjet Pacolli i zamenik premijera Enver Hoxhaj.
 

Last modified: 20 Korrik, 2018

Comments are closed.

×