Zyra e Kryeministrit

Kosovski premijer Haradinaj podržava kosovske plivaće u njihovim međunarodnim takmičenjima

21 Maj, 2018

 

Priština 21. maj 2018

Organizacija svetskog plivačkog šampionata na Kosovu, za osobe sa Daunovim sindromom, je jedan od najboljih događaja koji su se desili u oblasti sporta. Po prvi put Kosovo postaje domaćin plivača iz celog sveta. To je izjavio premijer Kosova, Ramush Haradinaj, nakon što je primio predsednika Svetskog plivačkog Olimpijskog komiteta za osobe sa sindromom, Džefa Smedleia, predsednika kluba “Termopan” Lulzim Zhdrellu, osvajačica zlatne i srebrne medalje na takmičenjima u plivanju Medinu Surduli, takmičare i druge predstavnike iz plivačkog sporta

“Kosovski sportisti svaki dan sve više i više dokazuju da su najbolji ambasadori zemlje u svetu. Sa svojim dostignućima u različitim sportovima, kao što je slučaj Medine, oni su doneli Kosovu zlatne medalje, što nas čini ponosnim na međunarodnoj sceni “, rekao je kosovski premijer Ramush Haradinaj.

Premijer Haradinaj se zahvalio predsedniku DSISO, Smedleyu na prostoru koji daje kosovskim plivačima na međunarodnim zastupanjima, zbog koje činjenice Kosovo, kao što je rekao premijer, u stvari i pobeđuje.

Premijer Haradinaj je istakao spremnost Vlade Kosova da pomogne Kosovskim sportistima, visoko ocenivši njihovu ulogu i spremnost da predstavljaju Kosovo u međunarodnim sportu.

“Medina i ostali plivaći sa Daunovim sindromom nas čine ponosnim zbog njihovog angažovanja imaće bezrezervnu podršku Vlade”, rekao je premijer Haradinaj.

Međutim, predsednik Svetskog Olimpijskog plivačkog komiteta za osobe sa sindromom, Geoff Smedley, se zahvalio premijeru na prijemu, izražavajući njegovu spremnost da podrži kosovske plivača u međunarodnim takmičenjima.
Po prvi put je, Kosovo postalo domaćin Međunarodnog plivačkog takmičenja za osobe sa Daunovim sindromom.

Prisutni na sastanku su bili predstavnici drugih DSISO i plivačkih klubova sa Kosova.

Na kraju sastanka, premijer Haradinaj je poklonio predsedniku Svetskog plivačkog olimpijskog komiteta za osobe sa sindromom, Geoffu Smedleyu i Medini Surdulli medalju Skenderbega.

Last modified: 21 Maj, 2018

Comments are closed.

×