Zyra e Kryeministrit

Kosovo je prvo mesto na zapadnom Balkanu koje je sa DFC potpisalo Sporazum o promociji investicija (IIA)

31 Dhjetor, 2020

 

Priština, 31. decembar 2020

Premijer Republike Kosovo g. Avdullah Hoti i američki ambasador na Kosovu g. Philip S. Kosnett su potpisali Sporazum o promociji investicija (IIA) koji omogućava američkoj korporaciji za međunarodni finansijski razvoj (DFC), američkoj razvojnoj banci, da na Kosovo donese svoj asortiman finansijskih proizvoda, uključujući i finansiranje duga, kapitalne investicije, osiguranje od političkog rizika i grantove za tehničku pomoć.

Republika Kosovo je prva država zapadnog Balkana koja je potpisala Sporazum o promociji investicija (IIA) sa Američkom korporacijom za međunarodni finansijski razvoj (DFC).

Ovaj sporazum izražava zajedničku spremnost Republike Kosovo i Sjedinjenih Država da podstaknu ekonomske aktivnosti na Kosovu koje promovišu ekonomski razvoj i proizvodne kapacitete naše zemlje.

Sporazum o promociji investicija (IIA) utire put i garantuje američke investicije na Kosovu, čiji će se efekti videti tokom 2021. godine, i predstavlja konkretan korak ka maksimizaciji ekonomskih efekata Vašingtonskog sporazuma.

Last modified: 31 Dhjetor, 2020

Comments are closed.

×