Zyra e Kryeministrit

Kosovo je posvećeno očuvanju makroekonomske i makro-finansijske stabilnosti

1 Qershor, 2018

 

Priština, 1 jun 2018

“Saradnja između Kosova i Međunarodnog monetarnog fonda je od posebnog značaja za Republiku Kosovo, održivi ekonomski razvoj i očuvanje finansijske stabilnosti”, tako je rekao premijer Ramush Haradinaj u toku sastanka sa predstavnicima MMF-a, na čelu sa šeficom ove misije u zemlji, Stephanie Eble.

Premijer Haradinaj je izrazio posvećenost i spremnost Vlade Kosova da ojača saradnju sa MMF-om i drugim relevantnim međunarodnim institucijama.

“Sa Međunarodnim monetarnim fondom ćemo nastaviti da održavamo dobre odnose za dobrobit ekonomskog razvoja i očuvanja finansijskih parametara. Mi smo zainteresovani da poštujemo fiskalna pravila u korist makroekonomske i makrofiskalne stabilnosti “, rekao je premijer Haradinaj.

Šefica MMF-a za Kosovo, Stefani Eble je pohvalila dostignuća u oblasti ekonomskog rasta na Kosovu od 4.4 odsto, ohrabrujući Vladu da očuva makroekonomsku i fiskalnu stabilnost, a i potrebu da se obrati pažnja kod budžetskih troškova, koje bi zemlja mogla imati stavljanjem na snagu novih zakona.

Last modified: 1 Qershor, 2018

Comments are closed.

×