Zyra e Kryeministrit

Koncept “Zdravi gradovi” je veoma potreban Kosovu

3 Maj, 2018

Priština, 3. maj 2018

Zdravi gradovi su koncept koji su u ovoj fazi najpotrebniji Kosovu i vlada zemlje snažno podržava svaku inicijativu koja poboljšava život građana. Tako je izjavio premijer Kosova, Ramush Haradinaj, pošto je primio delegaciju Svetske zdravstvene organizacije, Regionalna kancelarija za Evropu, na čelu sa Monikom Kosinskom, profesor John Ashton i Adam Tiliouine.

“Zagađenje vazduha koje je dostiglo vrhunac tokom zime koju smo ostavili za sobom je bio alarmantni trenutak o kome bi trebalo da se razmisli o dugoročnoj strategiji, ali poznavajući prvobitno probleme sa kojima se suočavaju gradova u zemlji.

Pomoć SZO je u tom pogledu veoma neophodna i vlada podržava koncept Zdravi gradovi, sa nadom da će se Priština i drugi gradovi vrlo brzo pridružiti ovoj inicijativi, koja postoji u svetu već decenijama “, rekao je premijer Haradinaj .

Šefica misije Monika Kosinska, se zahvalila premijeru Haradinaj na prijemu, izražavajući posvećenost Svetske zdravstvene organizacije, rešavanju problema i poboljšanje stanja u zdravstvu, zasnovanog na potrebama i zahtevima Kosova.

Sastanku je prisustvovao i ministar zdravlja Uran Ismaili, čiji je ministarstvo je pokretač ove inicijative, kojoj je dao podršku i premijer Haradinaj.

Last modified: 3 Maj, 2018

Comments are closed.

×